ESTEVE NABONA, director


Neix a Barcelona l'any 1968. Realitza el grau superior de trompa al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Vicent Aguilar. S'inicia en al cant coral a l'Orfeó de Sants, i més tard al Cor Albada de l'Agrupació Cor Madrigal.

Ha rebut classes de direcció de Manuel Cabero, Gaby Baltès, Joan Company, Pierre Cao i Mireia Barrera, i de música de cambra de Liliana Mafiote, Thomas Indermulhe, Wolfgang Meyer i Paul Van Zelm.

Ha estat director de diversos cors, destacant el Cor de Cambra Ars Subtilior (1986-1992), el Cor Albada de l'Agrupació Cor Madrigal (1995-2007), el Cor Diaula (1993-1997), el Cor Jove del CEM de Terrassa (1998-2002) i l'Ensemble Vocal Cambra'16 (1998-2005).

Des de l'any 2000 fins el 2006 ocupa el càrrec de director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana que dirigeix Jordi Casas. Gràcies a aquest càrrec, ha gaudit de l'experiència de treballar al costat de prestigiosos directors com Christopher Hogwood, Nicholas McGeegan, Frans Bruggen, Harry Christophers, Jesús López Cobos i Víctor Pablo Pérez, entre d'altres.

Ha col·laborat ,com a director assistent, amb l'Europäischer Projektchor (Projecte de Cor Jove Europeu fomentat per l'Institut Europeu de Cant Coral i l'Acadèmia Europea d'Otzenhausen) i amb el Cor del Gran Teatre del Liceu. També ha col.laborat com a director amb orquestres com l'Orquestra Barroca Catalana, l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la Filharmonia de Cambra de St.Petersburg.

Ha realitzat concerts arreu dels Països Catalans, Castella, Euskadi, Portugal, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Alemanya, Àustria, República Txeca i Xile; i en festivals i cicles com el Festival de Perelada, Musica Non-stop de París, Festival Théodore Gouvy de Metz, Concerts al Foyer del Gran Teatre del Liceu, i els cicles “Palau 100”, “Cobla, cor i dansa” i “Concerts de Tarda” del Palau de la Música Catalana.

Actualment és director del Cor Jove de L'Orfeó Català, del Cor de la Universitat RamonLlull, membre de l'equip tècnic de Corals Joves de Catalunya i de l'equip directiu de l'Escola Coral de l'Orfeó Català.

Dintre el període 2007-2009, és convidat com a mestre de direcció a la Escuela

Internacional de la Pontificia Universidad Católica de Chile (11ª i 13ª edicions) i al Curso de Direccion Coral y Repertorio a la Universidad de Lima-Perú.

Aquesta temporada s'ha fet càrrec de la direcció del cor del Messies de Händel participatiu, que cada any organitza “La Caixa”, i que anguany s'ha portat al Gran Teatre del Liceu. També ha realitatzat un projecte anomenat “Haydn 200”- en motiu del 200 aniversari de la mort del compositor- dirigint dos concerts, un a Frankfurt i l'altre a Seligenstadt (Alemanya). El repertori ha estar integrat per la Simfonia no. 45 i la Missa Nelson de Joseph Haydn, amb el Motettenchor Frankfurt, el Cor de la Universitat Ramon Llull i la Rusische Kammerphilharmonie de St. Petersburg.

El Juliol de 2009, dirigirà un taller de Nova Cançó a les 44 Jornades de Cant Coral de Barcelona. El grup el formaran un centenar de cantants d'arreu del món i es treballaran obres de Raimon, Llach, Isaac, Pi de la Serra i Serrat.

 

PAU CASAN, pianista


Nascut a Barcelona, estudia piano amb Carme Agustí, Maria Drets i Miquel Farré al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on obté Matrícula d'Honor amb Menció Honorífica en el Grau Superior. Posteriorment realitza estudis de Postgrau amb Gordon Fergus-Thompson i Roger Vignoles al Royal College of Music de Londres, becat per la Fundació Pedro Pons.

Ha rebut classes magistrals d'Alícia de Larrocha, Paul Badura-Skoda i Joaquín Nín-Culmell, entre d'altres.

Ha estat guardonat amb el Primer Premi del 23è Concurs Joan Massià, el Tercer Premi del 33è Concurs de Joves Intèrprets de Catalunya i el Premi al millor pianista del 22è Premi Ciutat de Berga, en la modalitat de Cambra Vocal - Lied.

Ha actuat com a solista a Londres, Bogotá, Barcelona i San Sebastián, i com a acompanyant per Espanya, França, Portugal, Dinamarca, el Regne Unit i Colòmbia.

Ha participat com a professor en els Barcelona Festival of Song 2006 i 2007, dedicats a la cançó artística hispanoamericana. Els seus enregistraments inclouen un CD de Columna Música amb obres de piano solista i acompanyant la soprano Assumpta Mateu, i un CD de lírica llatinoamericana amb Patricia Caicedo.

Compagina l'activitat concertística amb la docència als Conservatoris Superiors de Música del Liceu i de Girona. Amb experiència com a pianista repertorista del Cor Madrigal, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, la coral Càrmina i Liedercàmera, entre d'altres.

Actualment és el pianista del Cor de la Universitat Ramon Llull.